Merhaba,
Bugün sizlere hepimizin en az 1 defada olsa başına gelen olay ” sitem açılmıyor, ne yapmalıyım “ adlı konu hakkında bildiklerimi paylaşacağım. Bu konunun ucu bucağı yoktur fakat genel hatalardan, çözümlerden, daha doğrusu pratik olarak sıklıkla yaşadığımız aksiyonların özetlerini anlatacağım.
- Websiteniz açılmıyor daha doğrusu bir sorun ile karşılaştığına daire anasayfanızda ne gibi bir yazı mevcut öncelikle buna bakın. Genellikle Internal server error, 500, 503, 404 gibi hatalar ekrana yansır. Ekrana bir hata yansıyorsa bu LOG dosyalarına da kesin yansıyacağını unutmayın. Cpanel’de public_html içerisindeki error_log dosyasını veya cpanel ana ekranında Metrics altında ki Errors bölümünden ulaşabilirsiniz.
- 508 Resource limit exceeded hatasını da görmeden ölmeyen webmaster yoktur. Kaynak sınırının aşıldığını daha doğrusu web siteniz kaynaklarının tamamını kullanıyor ve diğer servislere kaynaklar yetersiz geliyor demektir. Hepinizin bildiği gibi satın aldığınız hosting paketinin ram, I/O kaynakarı, işlemcisi sınırlandırılmıştır ki kaynakları en verimli şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bunları aştığınız takdir de bir üst seviyede hosting ihtiyacınız var demektir. Böyle bir hata aldığınız takdirde hosting sağlayıcınız ile iletişime geçerek ya da yazılımlarınızın fazla kaynak tüketimini engelleyerek çözüme kavuşabilirsiniz.
- Websitenizin erişimini görmeniz ve kontrol etmeniz için bir çok websitesi vardır. Ülke bazlı erişim olup olmadığını kontrol etmek, hatta o ülkelerden ping atabilmek için bu siteyi kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenizin ülke ülke açılma hızlarına kadar veriyor : https://check-host.net/
- Websiteler taşıma esnasında ya da dns değişikliği gibi zamanlarda genellikle belli bir süre kapalı kalırlar ya da bilgisayarınız, tarayıcınız cache tuttuğu için dnsleri temizlemeniz gerekebilir. Websiteniz sadece sizde mi kapalı diğer kullanıcılarda açık mı diye ben genellikle http://httpstatus.io sitesinden Google Bot örümceği ile siteme ping atarım 200 OK yazısını görüyorsanız siz de sorun vardır ve dns temizliği yapmanızı öneriyorum.
- Alan adınızın ( domain ) süresi bitmiş olabilir. Onu da bu siteden kontrol edebilirsiniz : https://www.whois.net
- Suspend gibi bir yazı gördüğünüz takdir de hosting sağlayıcınıza başvurun çünkü erişim firma tarafından kesildiğini anlatır.
Bugün sizlere yüzeysel bilgiler verdim. Bir sonraki makalemde wordpress beyaz sayfa sorunu gibi bir çok wordpress sorunları ve çözümleri hakkında makale yazacağım. Umarım faydalı olmuştur..
BONUS : Eğer sitenizde benim kullandığım altyapı olan wordpress ise herhangi bir sorun da Debug Mode ( hata ayıklama ) modunu çalıştırabilirsiniz.
Debug mode hakkında detaylı bir makale hazırladım.
Debug Mode ( WordPress hata ayıklama modu ) Nasıl açılır adlı makalemi okumanızı tavsiye ederim.
Everything is very open with a clear description of the issues. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Thanks for sharing!
An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to write more on this topic, it may not be a taboo matter but usually people dont speak about such subjects. To the next! Cheers!!
أكبر شركة لانتاج أنابيب البولي ايثيلين و يو بي سي ومستلزماتها للمنتجات الصناعية في عيراق
أكبر شركة لانتاج أنابيب البولي ايثيلين و يو بي سي ومستلزماتها للمنتجات الصناعية في عيراق
دولار مقابل الدينار العراقي في بورصة الكفاح اليوم شكرًا لك..